Deel dit artikel:

De Piet Hein komt naar de Easy Week

Het Koninklijk Motorjacht Piet Hein, het huwelijksgeschenk van Koningin Juliana en Prins Bernhard uit 1937, zal ter gelegenheid van de 10de Pampus Easy Week van 13 t/m 21 augustus op bezoek zijn bij de Koninklijke Watersport Vereniging ‘Loosdrecht’.

Het jacht wordt gemeerd aan de buitensteiger bij de starttoren. De missie van de Piet Hein is om door middel van het ondersteunen van maritieme evenementen, financiële middelen in te zamelen waarmee het onderhoud en de verdere restauratie van de Piet Hein mogelijk blijft. Het Easy Week Comité en de K.W.V. ‘Loosdrecht’ werken hier graag aan mee.

Op zaterdag 13 augustus wordt de Piet Hein om 15.00 uur verwacht bij de Mijndense Sluis. Omdat de Piet Hein 31 meter lang is zal deze sluisdoorgang een spectaculair gezicht zijn. Alle sloepen worden verzocht uiterlijk om half vier de Piet Hein aan de Loosdrechtse kant van de Mijndense Sluis op te wachten, om de Piet Hein een waardige begeleiding te geven naar de KWVL. Actuele informatie over deze intocht zal op 13 augustus op het mededelingenbord van de KWVL hangen. 

Die avond is er voor alle mede-organiserenden van de Pampus Easy Week eerst een borrel op de Piet Hein en nadien wordt een ‘blauwe hap’ geserveerd in ons restaurant, inclusief de bemanning van de Piet Hein, ons voltallig havenpersoneel en de WOC vrijwilligers. 

Op zondagochtend en middag 14 augustus staat de Piet Hein ter beschikking van de jeugd voor een bezichtiging in de ochtend en een rondvaart voor de ouders in de middag. Zij kunnen dan vanaf de Piet Hein een speciale Optimisten wedstrijd om de ‘Piet Hein Trofee’ op gepaste afstand volgen. 

De rest van de week is de boot beschikbaar voor een select gezelschap. „Wij weten nu al dat er veel belangstelling zal zijn voor een vaartocht op de Piet Hein. Er kunnen per tocht niet meer dan 30 mensen aan boord, waardoor we niet iedereen tevreden kunnen stellen”, meldt de organisatie van de Easy Week. Het doel is om geld in te zamelen waardoor onderhoud en restauratie van de Piet Hein in de toekomst mogelijk blijft.

Aan boord wordt een film van de Piet Hein vertoond en de bemanning leidt de gasten rond door het schip (let op: makkelijk schoeisel!), waarbij ze vast en zeker en aantal koninklijke anekdotes zullen vertellen. Volg van maandag 15 t/m vrijdag 19 augustus de spectaculaire dagraces van de Pampus Easy Week. Er gaan dan per dag 50 Pampussen over de startlijn op een herentijd: 14.15 uur, uiteraard afhankelijk van de wind op de 1ste , 2de , of 3de plas.

naar boven