Deel dit artikel:

Studenten verzetten veel werk en maken recreanten op het Brielse Meer blij

Eind augustus hebben zo’n honderd studenten van de, bij het Watersportverbond aangesloten, Delftse Studenten Zeil Vereniging De Brielse Meer de handen uit de mouwen gestoken.

Veel watersporters hebben de afgelopen jaren gevraagd of het zandplaatje tussen het eiland Middenplaat (ook wel Schoolmeester Eiland genoemd) en het Ruigeplaatje aan de noordzijde van het Brielse Meer weer bruikbaar gemaakt kan worden. In de afgelopen jaren was er zoveel wildgroei ontstaan dat leuk recreëren niet meer mogelijk was.

In samenwerking met Groen Service Zuid-Holland (GZH), welke namens het recreatieschap Voorne-Putten-Rozenburg het recreatief beheer van het Brielse Meer uitvoert, de Brielse Zeilschool van de Delftse studenten en de Stichting Overleggroep Brielse Meer (SOBM) is het plan uitgevoerd om met elkaar het zandplaatje opnieuw toegankelijk te maken. De echte arbeid is door de jonge eerstejaarsstudenten verricht. Ondanks het warme zonnetje lukte het de studenten, onder leiding van de Brielse Zeilschool, om het hele zandplaatje in twee dagen aan te pakken. Om nieuwe aangroei te voorkomen moeten er nog wel andere maatregelen worden genomen, wat al is meegenomen in het overleg met GZH. De eerste stap is gezet en daar hebben de nodige watersporters direct gebruik van gemaakt zegt Leo de Bruijn, lid van het regioteam Delta Noord van het Watersportverbond en voorzitter van de SOBM.

Het bestuur van SOBM is zeer tevreden over de samenwerking met GZH en de gemeenten Brielle en Westvoorne. De SOBM blijft in samenwerking met zowel de gebruikers op en rondom het Brielse meer als de verschillende overheden haar best doen voor een mooi recreatie gebied in stand te houden en waar mogelijk te verbeteren!

naar boven