Deel dit artikel:

Voorbereid is het Slijkgat veilig voor recreatievaart en blijft Stellendam bereikbaar

Om veilig over het Slijktgat te varen en Stellendam te bereiken is het belangrijk dat je goed voorbereid bent, een goede voorbereiding is immers het halve werk. Het Watersportverbond en haar partners helpen je graag bij die voorbereidingen!

Wat moet je weten?
Vermijd bij 6 Beaufort of meer uit zuidwesten tot noorden het Slijkgat in verband met grondzeeën en stroom dwars op de geul. Ook kunnen de dieptes in het Slijkgat onregelmatig veranderen, daarom is het verstandig om altijd de betonningen te volgen en niet af te snijden. Bovendien kan het openzetten van de Haringvliet sluizen zorgen voor onverwachte ondieptes en stromingen.

Om goed bereikbaar te blijven wordt het Slijkgat op diepte gehouden door te baggeren zodat ook voor de grote wedstrijdjachten Stellendam goed bereikbaar blijft.

Oriënteer je bij de jachthaven en vereniging over de laatste ontwikkelingen zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Het is ook handig om de laatste editie van de zeekaart 1801.06 aan boord te hebben, kennis te nemen van de Laatste BAZ en gebruik te maken van de KNRM Helpt app. Onze partners KNRM en Varen Doe je Samen! helpen je graag met de voorbereiding. Lees meer over de KNRM Helpt app voor op je mobiele telefoon en lees de informatie in het knooppuntenboekje van Varen doe je Samen!.

Meer informatie over de werkzaamheden van het Regioteam Noordzee van het Watersportverbond is hier te vinden.

Foto: RTV Rijnmond

naar boven