Deel dit artikel:

Symposium: Veiligheid in de praktijk

Update 3 - 4: Helaas heeft de organisatie moeten besluiten dit symposium te annuleren.

Bij de aanvang van het vaarseizoen 2018 organiseren het Nederlands Instituut voor Navigatie, de bij het Watersportverbond aangesloten Nederlandse Vereniging van Kustzeilers, Simwave en de KNMC een interessant en leerzaam symposium met als titel “Veiligheid in de praktijk”.

In een aantal splinternieuwe scheepssimulatoren van het onlangs opgerichte bedrijf Simwave in Barendrecht zullen situaties worden gesimuleerd waar men in de praktijk het liefst niet in terecht wil komen. Het doel van de dag is om de deelnemers een beter inzicht te geven in de navigatie- en vaareigenschappen van grote schepen in de zee- en binnenvaart zodat de recreatievaarder in de praktijk beter zal kunnen anticiperen op de manoeuvreereigenschappen en het gedrag van grote schepen. Het eigen vaargedrag weloverwogen kunnen aanpassen in de interactie met grote schepen resulteert in meer veiligheid voor de recreatievaarders en een rustiger verkeersbeeld aan boord van de beroepsvaart.

Het onlangs geopende centre of excellence 'Simwave, the most advanced maritime simulator centre in the world, located in Rotterdam’ stelt tegen kostprijs een aantal scheepssimulatoren voor binnenvaart en grote vaart beschikbaar waarop demoprogramma’s draaien die de doelstelling van de dag zullen ondersteunen. Hoewel de doelgroep wordt gevormd door recreatievaarders en zeilers, zijn ook professionals van de grote vaart en binnenvaart welkom. Hun extra inbreng tijdens discussies wordt zeer op prijs gesteld.

In aanvulling op de activiteiten in de simulators worden ondersteunende presentaties gegeven. 

Datum: zaterdag 14 april 2018, aanvang 10.30 uur tot 16.00 uur.

Locatie: Pesetastraat 7 — 9, 2991 XT Barendrecht (gebouw van Simwave) 

Programma ‐ Wijzigingen voorbehouden

10.00‐10.30 Inloop met koffie
10.30‐11.00 Introductie Simwave 
11.00‐11.30 Visie van Simwave op Veiligheid
11.30‐12.15 Broodjeslunch
12.15‐15.45 Alle deelnemers volgen 3 simulatorsessies, een presentatie door Stentec en een presentatie over veiligheid voor recreatievaarders.
15.45‐16.00 Forum en drankje

Er is ruime parkeergelegenheid. Het maximum aantal deelnemersis beperkt. Bij overschrijding van het maximum aantal wordt een wachtlijst ingesteld.

Inschrijving

Leden van het NIN kunnen zich inschrijven via het formulier op de NIN website à €45. 
Leden van de medeorganisatoren kunnen zich inschrijven via hun eigen vereniging à €45.
Overige belangstellenden kunnen zich inschrijven dit formulier à €55.

Uw inschrijving is geldig nadat het inschrijfgeld ontvangen is.

Medeorganisatoren:

  • Koninklijke Nederlandsche Motorboot Club
  • Nederlands Instituut voor Navigatie
  • Simwave
naar boven