Winterklaar maken

Na een zomer volop zeilen heeft je boot wel een pauze verdiend. Het goed winterklaar maken van je boot is dan ook van belang voor het behoud van je boot. Waar moet je allemaal aan denken bij het winterklaar maken van je boot?

Na een zomer vol vaarplezier heeft je boot wel even pauze verdiend. Het goed winterklaar maken van je boot is dan ook van belang voor het behoud van je boot. Waar moet je allemaal aan denken bij het winterklaar maken van je boot? Je kan het winterklaar maken van je boot uit handen geven aan een specialist. Toch kiezen de meeste bootbezitters voor het zelfstandig winterklaar maken.

Daar komt best een hoop bij kijken. Een boek dat goed van pas kan komen en sowieso niet in de kast van de doe-het-zelf watersporter kan ontbreken is Sailboat Maintenance Manual van Don Casey. Dit boek illustreert op heldere wijze oplossingen voor het onderhouden van je boot, van aanschaf tot eerste winter. Een handige tiplijst voor het winterklaar maken gebaseerd op dit boek staat hier. Zo vergeet je niets!

naar boven