Toertochten

Varen op drukke rivieren en wateren kan heel spannend zijn. Zeker als je nog weinig ervaring hebt. Ieder jaar organiseren wij daarom toertochten, hiermee maak je op een leuke manier kennis met de grote wateren. Want hoe ga je op een verantwoordelijke en veilige manier om met beroepsvaart?

Traditioneel worden in juli en augustus de Grote Rivierentocht, de Zeelandexpeditie en de Waddentocht georganiseerd. Voor een impressie van eerdere tochten bekijk je hierboven de video. Met deze tochten leer je varen op de drukste vaarwegen van Nederland en maak je nieuwe watersportvrienden. De tochten worden gevaren onder leiding van ervaren instructeurs en toertochtbegeleiders. Tijdens de tochten wordt er aandacht besteed aan diverse punten uit de lesstof voor het CWO-diploma, zo heb je direct de kans om hier punten voor te verzamelen.

De Grote Rivierentocht besteedt extra aandacht aan goed aan- en ontmeren en hoe je het beste een reisplanning maakt. Er wordt hierbij rekening gehouden met de passage van sluizen, varen op stroom met diverse manoeuvres en het samenspel tussen beroeps- en recreatievaart. Op het Wad en op de Zeeuwse stromen krijg je te maken met de grote getijverschillen, beoordeling van het weer, de keuze van verschillende vaarroutes onder verschillende weers- en windomstandigheden en navigeren op ruim water.

Zo is er een groot educatief gedeelte, maar ontspanning is er ook zeker bij. Je hebt de kans om nieuwe watersportvrienden te maken en je ontdekt direct leuke vaarroutes voor de zomermaanden.

naar boven